ul. Księcia Witolda 2, 50-202 Wrocław 502 130 893
 

RestauracjaMarina

cudowne miejsce z widokiem na rzekę
Podróże w słoneczne zakątki świata stały się dla nas inspiracją do stworzenia niepowtarzalnej oferty kulinarnej. Nasze dania to połączenie słonecznej Italii pachnącej świeżymi ziołami i aromatycznym winem ze świeżością owoców morza i ryb.

Jest to idealne miejsce na każdą okazję: lunch, spotkanie biznesowe, kolację w gronie przyjaciół, komunię czy obiad ślubny z możliwością wynajęcia lokalu na wyłączność. Nasza klimatyzowana sala pomieści 50 osób.

W okresie letnim naszych potraw zasmakować można także na świeżym powietrzu, na pięknie usytuowanym tarasie przy wodzie.

WIRTUALNY SPACER


NASZAKUCHNIA

Unikatowe i niekonwekcjonalne dania

Staramy się łączyć tradycję i nowoczesność, a smaki polskie ze smakami z daleka. Gotujemy zdrowo i dietetycznie – ale także smacznie i obficie. Nasz Szef Kuchni selekcjonuje dla Państwa najlepsze produkty takie jak: podkarpacka wołowina, ekologiczne jabłka z pobliskich sadów, dolnośląskie grzyby, dynia z kałkowskiej i domowej uprawy, opolska dziczyzna i dzikie ostrygi.

ZOBACZ MENU


 
 

PoznajSzefa Kuchni

Karol Sankowski stoi na czele kuchni w restauracjach Przystań i Marina. Już pracując tu, odbył staż w prestiżowym Instytucie Paula Bocuse’a w Lyonie, wcześniej współpracował z topowymi restauratorami w całej Polsce. W gotowaniu jest zakochany. O swojej pracy mówi: „mój drugi dom”, a kiedy przekracza próg kuchni, oczy mu się śmieją. Niepokorny. Z wizją. Lubi robić wrażenie na gościach. Rybę serwuje z sosem béarnaise, który za pomocą ciekłego azotu o temperaturze minus 197 stopni Celsjusza zamienia w zimne, skrzące płatki śniegu. W 2017 został Szefem Roku Polski Zachodniej według Przewodnika Gault & Millau.

WYWIAD Z KAROLEM


 

Opinienaszych gości

  • W pierwszym dniu pobytu wyszliśmy znaleźć fajne miejsce na obiad. Pierwszy przystanek właśnie ta restauracja. Zostaliśmy oczarowani pysznym jedzeniem, przemiłą i bardzo fachową obsługą. Będziemy tam zaglądać na obiad we wszystkie dni naszego pobytu we Wrocławiu. I przy każdym następnym pobycie.
    Dorota
  • Bardzo miło spędzony czas. Menu świetnie dobrane, profesjonalna obsługa. Sommelier zachwycał wiedzą. Polecam.
    Paulina
  • Bardzo pyszny obiadek. Polędwica wołowa doskonała, zupka rewelacyjna. Obsługa na 6+
    Violetta
  • Niezwykłe smaki kulinarne, miałam okazje poznać coś nowego, moje podniebienie nie było chyba nigdy aż tak dopieszczone, przepyszne dania i wspaniały wybór win!
    Izabella
Restauracja Marina